Key limepaj


Ingredienser (till 6-8 små formar á 1½ dl eller 1 större paj)
200 g digestivekex
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker
100 g smör, smält

Fyllning
4 äggulor
1 burk sötad, kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft (2 lime)
1 1/2 gelantinblad
jordgubbar eller hallon till dekoration

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg gelantinbladen i blöt. Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker, socker och smör. Klä små formar eller en stor, ca 24 cm. Du kan med fördel använda dig av en form med löstagbar kant.Grädda pajskalet ca 5 minuter och låt det svalna innan fyllningen läggs i. Värm hälften av limesaften så du kan smälta ner gelantinbladen. Häll i resterande av limesaften så det svalnar. Rör försiktigt ihop äggulor, mjölk och lime utan att vispa. Häll blandningen i pajskalet och ställ det att stelna i kylen över natt eller i minst 4 timmar. Dekorera inför servering med skivade jordgubbar och rivet limeskal. Jag hade hallon till min paj:)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mums...det där verkar vara ngt i min smak.

Kramizar E

2009-04-27 @ 15:00:39
Postat av: Mli

Den va supergod :)

2009-04-27 @ 16:39:33
URL: http://crazyhappy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0