Kantarellpaj


Pajdeg: 
2 1/2 dl vetemjöl, eller 1dl grahamsmjöl och 1 1/2 dl vetemjöl
125 g matfett,
2 msk vatten

Fyllning:
250 g kantareller,
2 msk matfett,
2 schalottenlökar,
2 dl riven ost. Jag använder gärna Krutrök eller Västerbottensost =) 
2 1/2 dl matlagningsgrädde,
3 ägg,
lite färsk persilja 
salt, peppar


Gör så här:

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan i 225 grader i 10 minuter.


Fyllningen: Rensa kantarellerna och dela på större. Fräs i matfett. Skala och hacka löken och låt fräsa med. Lägg fräset i pajskalet. Strö över ost. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Häll äggstaningen över svampen och grädda pajen i 200 grader, ca 35 minuter.



Kommentarer
Postat av: Annas inspiration

Vad gott det låter,

tack för receptet!



kramar Anna

2009-09-07 @ 22:11:48
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: fia

mumsigt med paj ska försöka komma ut i veckan och plocka lite . ska testa din paj då.

kram .

2009-09-08 @ 14:34:09
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Ninnie på Ninni med e

Smarrigt! Missa inte min nya tävling! =)

2009-09-08 @ 18:32:04
URL: http://www.ninnimede.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0