White chocohip Ginger cookies


Ingredienser grundrecept:
120 120 g mjukt smör
1 1 dl råsocker
1 1 st ekologiskt ägg
1.5 1.5 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl havregryn
0.5 0.5 tsk bakpulver
0.25 0.25 tsk salt
100 100 g choklad av valfri smak (se nedan)

Ingredienser: White chocohip Ginger cookies
1 1 sats grundrecept med:
100 100 g vit choklad av god kvalitet
1 1 tumstor bit färsk ingefära

Gör så här

1. Grundrecept: Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.

2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.

3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen.

4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.

5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.

6. White chocohip Ginger cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd vit choklad och tillsätt färsk riven ingefära i smeten





Kommentarer
Postat av: Åsa

Men vad du är duktig på att baka. laga och fixa.

Kram Åsa

2009-09-16 @ 19:55:26
URL: http://fyrabarnsmamma.webblogg.se/
Postat av: Mli

Nu får vi hoppas att mina blir lika goda som dom du gjorde :) Dom va ju trots allt hur goda som helst :)

2009-09-16 @ 22:51:55
URL: http://crazyhappy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0