Varmrätt och efterrätt :-)

Älgfile, potatis och palsternackspure, smörstekt sparris, rödvinssås och ugnsrostade rödbetor med chèvre. Efterrätten har ni redan fått namnet på ;-)


Nyårs middag

Vi har just ätit förrätten som var en svampsoppa och en chèvretoast. Till det drack vi ett gott vitt vin. Barnen åt grillkorv och pommes samtidigt som vi åt förätt. Nu väntar vi på varmrätten som Macke och Christina står för. Älgfile vet jag att det blir :-)


Sjuklingar

Har alltid sagt att jag ALDRIG får hosta!!!! Men tji gick jag.... Redan igår kväll började det irritera i halsen och jag små hostade och harklade :-( i morse hade jag 37,8 i temp så riktigt kry är man nog inte. Men med Alvedon och Ipren i kroppen klarar man massor ändå ;-p har fixat kvällens efterrätt och stökat på här hemma. Lagat lunch till 9 pers och nu pausar jag i soffan. Olivia är inte riktigt kry än hon heller. Så vi kan ju säga att december månad har varit en månad full av sjukdom. Alla barn har varit sjuka i omgångar och Danne också. Nu hoppas vi på ett FRISKARE 2013!!!! Gott nytt år:-)


Mera mat

Det blir mycket mat nu ;-) men det är perfekt att ta tillvara all mat som blivit över efter julen. Igår gjorde jag en pasta med julskinka, hade även i purjolök och röd paprika. Idag blev det en paj med lax. Den blev riktigt god!! Gjorde ett vanligt pajskal och fyllde det med gravadlax, purjolök och äggstanning :-) och så en sallad till det. En super god lunch!!!


Nyårs efterrätt

Har gjort en efterrätt till ikväll. Fluffig frusen polkagrispaj. Har aldrig ätit den förut så jag hoppas den blir god :-)


Middagsgäster :-)

Spontan bjöd in Vera och Robert på middag idag. Super trevligt och riktigt god mat :-) Danne gjorde en rostbiff och jag kirrade potatisgratäng, sallad och chèvretoast med pinjenötter. Till efterrätt blev det fruktsallad med vitchokladgrädde. En riktigt riktigt trevlig kväll!! ❤ Nu blir det film med maken och jag tror faktiskt att jag skippar godiset ikväll ;-p


Snö

Igår vräkte det ner!!!! Blöt tung snö och idag regnar det nästan ute. Träden är kala igen. Har spenderat fm ute och skottat. Det finns ju några tak på gården som inte riktigt gillar snötyngden....tog av vedföråfrådets tak, jisses vad tungt!!!! Barnen leker ute med kompisar och nu blir det till att ta tag i lunchen. Ha det gott!!!


Efterrätt :-)


Sen...

...mums säger jag bara!!!


Vi börjar med....

....vinet :-)


Tulpan säsong

Nu börjar den....älskar tulpaner :-)) undrar hur mycket pengar jag lägger ut på tulpaner...??!!


Rödaste rött

Brukar allt som oftast ha ett neutralt läppglans men nu tänkte jag köra på den lite mer vågade stilen ;-)


Morgon kopp

Fick ett underbart gott te i julklapp! Invigde det nu på morgonen. Hela familjen gillade det.


Mys❤❤❤


Home alone

Danne drog med sin bror på hockey så så jag och kidsen är home alone :-) barnen festar på polkagriskäppar och jag tänkte festa på....


Det byggs på Bäckmansgatan :-)


H&M home

Fick nya H&M katalogen igår. Det fanns Riktigt mycket fina grejer i deras home sortiment!!!


Bambi

Vad tror ni....ska hon få flytta in hos oss?? Bambi alltså ;-)


Duka fint!!!

Med härligt färgsprakande porslin från Rice. :-) det finns en massa fina tallrikar och skålar på JTs elservice. Jag valde skålar istället för djuptallrikar, tänker att jag kommer att använde dem mer. Men nu när vi börjat samla på Rice porslin så kommer det nog att bli djuptallrikar också ;-)


Olycka

Så här han man ju också göra med en alldeles underbar Rice form... Way to go liksom ;-( å nej det var inte jag!!!


Ledsamt

Det är alldeles för kallt idag :-( 21 minus i Klutmark så det blir ingen slalom. SÅ trist!!!!!!


Imorgon blir det premiär....

Barnen är super taggade och mamman likaså ;-p kl 10:00 är det dags....Klutmarksbacken here we comeback!!!


Stadstripp

Åkte till stan vid 12 tiden idag. Träffade Vera och Victoria på Waynes och drack en Chailatte. Sen kom Christina dit och vi åt lunch :-) fyndade på Lindex och köpte underställ och handskar till Danne och kidsen. Olivia gick även tre läppglans och en liten parfym från HM. En riktigt Nice dag!!! :-D


Älskade familj❤❤❤❤❤


Lycka är...

att hitta en Familyliving tidning som är oläst :-)


Gäster :-)

Idag kom Emily och Kristoffer förbi vid 14 tiden. Sen kom resten av syskonen Jonsson :-) Palle och lilla Vanda, Macke och Christina med deras två kids. Fullt ös medvetslös ;-) Vi åt tacos och till efterrätt vitchoklad kladdkaka.


Skön sång!!!:-)

Staffan var en stalle dräng han hacka på din hjärna....Ester sjunger sin version av "Staffan var en stalle dräng" :-)


Stora paketet innehöll...

En fin fin sacco från Big Boy. Beställde den från Infurn. En riktigt Nice sida med bra priser:-) (saccon är mörkblå och inte svart)


Gokväll

Onepiece på, sminket borttvättat, knäckklubba och Tintin med storbarnen :-D


Snöns tyngd

Hos min mamma har det snöat ännu mer än hos oss (hur det nu är möjligt)


Svampsoppa

I julklappsleken som vi körde igår fick vi bl.a. en påse med ingredienser till en kantarellsoppa :-D kanske ska äta den till förrätt på nyårs.


Hello

Nu åker vi iväg igen :-) ha en fortsatt skön Tisdag!!!


Hooked!!!!

Skylanders giants :-D det är kul att det kan spela tillsammans iaf!!!


Dan efter dan

God morgon!! Alla sov länge idag och när kidsen vaknade började de leka på sina rum så mamman och pappan låg kvar ännu lite längre :-D idag blir det middag hos min mamman men innan dess ska vi leka här hemma med alla leksaker. Jag måste ha varit snäll i år;-D förutom den underbara klänningen från Espri som jag fick på morgonen av min älskade make så fick jag detta....


In heaven!!!

Albin spelar Skylanders och Olivia pysslar :-) Ester har somnat. En perfekt avslutning på en perfekt dag!!!


Julfina!


Off we go :-)

Nu åker vi och träffar släkten och kanske tomten :-) ha en underbart skönt julafton!!! ❤❤❤


God jul🎅


Julstrumpan

Barnens julstrumpor är fyllda och upphängda. Nu återstår bara för mamman och pappan i familjen att gå i säng. God jul på er!!!!


Mera mat mera mat...

Ris ala Malta vill jag ha :-) så därför blev det bestämt att vi skulle fixa det. Så jag rörde ihop lite efterrätt och min lilla Ernst kokade julskinkan så vi har spadet till morgondagens dopp i grytan. Han gjorde en toppen fin griljering på den också ;-)


Till mig???

Vad kan det vara???? ;-)


Nya lacket :-)

Testade de nya lacket. Först på med det metallic gröna och sen glittret :-) blev toppen nöjd!!!


Glöggmys

Glöggmys som uppvärmning inför julafton :-) vad pysslar ni med ikväll??


Laddade

till tusen :-) tvär sprang på stan hela familjen. Medan Danne och Ester köpte julklappar till mamman gick jag, Olivia och Albin på Kicks och inhandlade nagellack och glitter spray. Så nu är vi redo för jul och nyårs festande :-D


Dan före dan....

Hallå!! Sov till just före nio idag. SKÖNT! Önskar dock att jag kunde säga att jag känner mig pigg men icket! Jag har en sata huvudvärk och egentligen skulle jag ha åkt på Solbacken och köpt en klänning tills imorgon men jag orkar inte :-( jag har städat lite nu på fm och borde börja med lunchen men jag strandade i soffan. Jag antar att det är de sista dagarnas tokjobbande som satt sina spår.... Sen så även om jag inte tycker att jag stressar så har man nog nån inre stress. Alla dagar kan ju inte vara bra dagar...eller effektiva dagar ;-p Nä nu får jag sluta gnälla och tjura och ta ny tag!!!! Kanske tar mig i kragen och åker på Solbacken iaf:-D kram på er och ha en bra dag!!!


Klappat och klart :-D

Nu är allt inslaget. Skönt!!! ;-p


Min alldeles egna Ernst ;-)

Danne har gjort två olika sorters sill och även egen senap idag. Han är min alldeles egna Ernst ;-) fast han blir galen om jag säger så....hihi!!


Brandlarm

Nu sitter den på plats :-D Chick a Dee. Hoppas att den aldrig ska behöva kvittra i vårt hus!!!! Visst har ni kollat så att era brandvarnare fungerar???


Barnasinnet

Åh vad jag skulle vilja ha den här lampan i mitt vardagsrum!! :-D


Finaste prylhyllan!!!


Duka fint

På JTs finns det massor med fint porslin från bl.a. Rice och GreenGate :-)


Norran

Idag är jag och barnen med i Norran!!! ett litet reportage om julgodis. :-)


Here we go again ;-)

Nu slår vi in de sista paketen :-)


Bästa extraknäcket...

gav mig bästa julklappen. En super duper fin brandvarnare som ser ut som en fågel ❤ den finns på JTs elservice i rosa,vit och blå :-)


JTs bilder.

Härliga grejer till bakning, fin fina kryddkvarnar, svamplampor, kaniner och hopprenar, underbara halsband :-)


Lilla Moster

Imorgon efter lunch finns jag på JTs elservice :-) där kan man bl.a. Hitta den här underbara lampskärmen Moster. Den finns i flera färger och även som taklampan.


Tyg tavla

Ett tyg som jag verkligen gillar är detta tyg från Lagerhaus! Köpte det för länge sen men det är fortfarande så fint :-)


Glöggmys :-)

Vi var bjudna till grannarna på glögg. Riktigt trevligt!!! Ester drog ut alla leksaker och byggde fällor och storbarnen spelade och såg på tv. Deras lilla Wilmer gick omkring och var hur nöjd som helst över ståhejet som Ester skapade ;-) nu laddar jag för nattjobb.


Pyssliga prinsen :-)

Prins Bus kom hem med en pysslad tomte :-)


Dagens lunch

Gjorde en fisksoppa med saffran. Det blev riktigt gott :-)
Ingredienser:
Morot
Potatis
Purjolök
Fisk
Vatten
Matlagningsgrädde
Buljongtärning
Saffran
Vitlök
Salt,peppar,dill,chili

Kaffe och lite julgodis till efterrätt ;-)


Förbereder...

...lunch :-)


God morgon!

Morgon stund har guld i mun eller hur det nu var...var så trött imorse. Men nu är alla uppe och stor barnen är på skolan. Jag har roat mig med att städa och plocka undan. Ester är tjurigare än nånsin så nu kan vi konstatera att hon är frisk :-) här har vi mysbarnen som kollar på julkalendern innan de skulle gå till skolan och så lite lucköppning ❤ Ha en bra dag!!!


Ernst och saffrans cheescake.

Mumma!!!


JTs elservice


Tangled...

Naturligt stöd för den allt för långa hyacinten. Den har trasslat in sig i sin hyacintkamrat :-)


Jts elservice

I eftermiddag återfinns jag på JTs elservice. Kom in och säg hej vet ja :-D


Målning

Mamma kan jag få negelackar???? Snälla mamma kan jag få nagelackar??? :-) min lilla tjatmoster. Åh självklar kan hon få nagellack ❤

Men sen när hon ville att jag skulle måla hennes ögon som mina då blev det nej ;-p 


Klippt

Ni minns kanske att jag en kväll för inte så länge sen satt och klippte ut bokstäver i tapet?! Har ju glömt visa resultatet :-)


Knäckklubba med polkagris

Tänkte försöka mig på knäckklubbor. Gick väl sådär... Först fick jag inte tejpen att fästa på papperet då jag skulle göra strutarna. Hade lite väl mycket "non stick" papper :-p så då gjorde jag en variant med bullformar som jag klippte till mitten och snurrade ihop till en liten strut. Så vi får väl se om klubban kommer att lossna överhuvudtaget från papperet. Sen tror jag att jag satt ner polkastången för fort. Den smälte lite och ville inte stå rakt. Men men de är hemma gjorda iaf ;-)

Recept
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 msk smör
Polkastänger
Blanda allt utom smöret och koka till ca 145-150 grader. Blanda i smöret. Häll upp i strutarna. Låt kallna lite sätt sedan i polkastängerna.


Stan med stor tjejen :-)

Har en sväng på stan med Olivia. Det är verkligen mysigt att få rå om bara henne en stund ❤ vi gick på en pysselbutik som finns i stan, åh vad hennes ögon lyste där inne! Hon köpte lite metalltråd till pärlpyssel och en kolpenna och en slags suddgrej så man slipper bli grå om fingrarna. Sen ville hon köpa diadem som hon kunde ha på julafton. Vi åt hamburgare och strosade runt en sväng :-) en helt perfekt liten tripp!!


Hopp om liv

Ester sjunger på övervåningen och spelar på sitt piano :-) det finns hopp om liv. De senaste två dagarna har hon legat i soffan med hög feber och idag är den nere på runt 38-38,5. Ser ett ljus i tunneln men man ska inte ropa hej.....Albin var ju feberfri på fm och fick feber igen på em. Det går en massa elände på dagis eller förskolan som det egentligen heter. Är inte så sugen på mer sjukdom just nu så jag kör med handsprit och mycket tvättande av händer. För två år sedan fick Albin magsjuka på julaftonsmorgonen. Det var ingen hit!!! Den spreds vidare till alla som vi träffade på julafton. Vi ville stanna hemma för att inte smitta men de andra ville ses.... Det gör vi aldrig om! Brukar ni klarar er från sjukdom kring jul???


Lunch sällskap

Emma kom hit och joinade mig till lunch :-) så trevligt med sällskap!! Gjorde fetaost biffar och en grönsallad med chèvre och pinjenötter.


Julklappar

Började slå in julklapparna igår. Är inte färdig än, vi har beställt grejer som inte hunnit komma. Jag vill gärna lägga julklapparna under granen tidigt...det är ju så fint!!! Danne vill gärna att de läggs dit natten mot julafton... Han har fått ge med sig på den punkten ;-)


Hello!

Har fortfarande inte fått mig upp ännu. Ligger i sängen och myser med kaminen Ester. Hon har något mindre feber idag så jag hoppas den är helt borta snart! Idag blir det till att vara hemma och ta det lugnt tills Danne kommer hem. Då tänkte jag åka in på stan och strosa lite :-) kanske komplettera lite julklappar. Ha en skön Tisdag!!!


Efterrätt

Danne har varit på julbord med en helt underbar efterrätts buffé:-) jag Messade att han skulle ta med sig lite hem till mig. Och det gjorde han :-D


Te

Tog lilla koppen idag ;-)


Middags tips...

Gjorde en lassagne till middag idag. Det går snabbt och är enkelt! Barnen tycker det är en ganska ok mat....;-p


Dessa sjuklingar....

Det är trötta sjuklingar på Bäckmansgatan....


Pyssligt

När stor barnen kom hem fick de dekorera apelsiner. Nejlikor och apelsin luktar fantastiskt tillsammans :-D


Spänningen är oooooolidlig!!!!

Klapparna har börjat samlas under granen. Känns som att det är några timmars inslagning kvar ;-)


Blockljus

Vad ska man köpa för blockljus som inte rinner??? Blir galen...mina tre höga ljusstakar från Ikea som jag har i vardagsrummet är gjorda för blockljus. Men vilka ljus jag än använder så rinner det. Inte kul alls!!! Är det nån som vet av några ljus som inte rinner?????


Em kopp


Mys :-)

Det mysiga, om man får säga så...när barnen är sjuka är att det blir så mycket MYS! Jag, Ester och Nalle Phu. Och en vacker gran i blickfånget :-)


Måndag.

Ester toppade med 40,8 inatt. Kändes som att man kunde steka ägg på henne. Idag är både jag och Danne hemma. Han är fortfarande sjuk och Ester är febrig. Jag har tvär varit upp på Solbacken och köpt de sista slalom grejerna som vi saknade. Så nu har alla skidor, pjäxor, hjälmar och glasögon. Jisses vad jag längtar att få åka :-)) hoppas att alla är friska i helgen så kanske vi kan åka då!!! Nä nu måste lunchen lagas. Ha en skön Måndag!!


Min lilla kamin

40,1 har Lill trollet så nu är det dags för Alvedon igen. Ännu en natt utan sömn vankas....måste skaffa en stor stor madrass där man kan sova bra trots små troll i sängen ;-p


Åh Ernst på 4an :-)))

Love Ernst!!!! ;-)


Mera mat

Försöker kurera den krassliga familjen med en massa god mat :-) medan Danne sov i soffan åkte jag på Konsum och tvär handlade lite. Sen blev det älgkalvstek med ugnsrostade rotsaker och chèvretoast :-) ja jag vet... Jag är galen i chèvre!!!


Ja just ja....

Då har nästa troll fått feber.....:-(((


Årets gran :-))

Nu är granen klädd. Är lika nöjd med vår vita gran i år som i fjol :-)


Tredje advent

Jisses vad tiden går fort. Idag jobbas det delad tur men på ledigtimmarna mitt på dagen ska granen kläs :-) hoppas ni får en toppen bra Söndag!!!

 


Härligt ute....:-)

Danne trotsade sjukdom och elände och tog med kidsen ut en sväng när han skulle hämta in ved.


Middag.

Vi skulle egentligen på middag hos Anders och Lisa men det var ju bara att ställa in. :-( så trist!!!! Försökte göra det bästa av situationen och gjorde kyckling i ugn med sallad och chèvre och pinjenötter. Barnen fick pasta till. De är inte nå förtjusta i chèvre ;-p nu blir det soffhäng och lite karra.


Vitchokladtryffel med lingon och kanel

Riktigt goda med spännande smak av lingon och kanel :-)


Sjukstugan.

Hemma hos sjuklingarna. Den ena tröttare än den andra.


Working.

Jobb helg hela helgen.... Ha en bra Lördag :-)


Jaha då har vi mer feber i huset :-(

Danne kom hem från jobbet och var super hängig. Han prövade febern och mycket riktigt så hade han feber. Hoppas att han känner sig piggare imorgon annars vet jag inte hur jag ska kunna jobba och lämna han själv med 3 små troll var av ett har feber :-( tycker riktigt synd om han!


Rock hard...

Råkade koka kolan liiiiite för länge!!!! Den här biten är inte ens fryst.....;-p


Tredje gången gillt...

Och femte dagen med feber. Albin pendlar verkligen. Helt feberfri igår på dagen, feber igår kväll, feberfri imorse och feber från mitt på dagen idag. Han har inte fått nå febernedsättande sen i Onsdags. Däremot får han Mollipect och nässpray. Han hostar massor stackarn!!! Det känns inte kul att jobba i helgen när han är så risig.... Hela familjen blir ju lidande när bara en förälder är hemma. Både Ester och Olivia får ju också ta det lugnt. Ja ja vi får väl hoppas han mår bättre imorgon!!!


Chokladtryffel med Amarula

1dl grädde
200g mörkchoklad
2msk smaksättning jag använde Amarula.
1msk vaniljsocker

Koka upp grädden och dra av kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i den varma grädden och rör tills den smält. Blanda i smaksättningen. Häll upp i små folieformar eller ställ kallt och rulla sedan små bollar som rullas i kakao.


Önske lunch

Barnen önskade våfflor till lunch idag. Och jag hade en utmärkt hjälpreda :-)


Juklappslek :-)

På julafton brukar vi vuxna köra en julklappslek. Barnen får ju en massa klappar så de får vackert titta på.....eller ok då...det är med å slår tärningen annars blir de ju ett jäkla liv ;-) Spelet går ut på att slå en tärning och beroende på vilken siffra du får roffa åt sig så mycket som möjligt, allt går på tid. Det finns ju säkert en massa olika varianter på det här spelet. Huvudsaken att man har roligt (lyckas få så många julklappar som möjligt;-)
Förslag till julklappar till spelet:
Lotter
Choklad
Vinflarra
Pocketbok
Lösviktste
Lösviktskaffe
Vanligt kaffe :-)
Finare kryddor
Servetter
Doftljus
Salami
Ostbricka
Godis
Tidningar
Glögg
I fjol köpte jag en liten jordglob ;-)
Ljuslyktor
Fina burkar
Mm mm
Det finns ju oändliga möjligheter :-D
Vi brukar köpa ngt för ca 100kr. Eller två grejer för 50kr.
Hur brukar ni göra på jul, med era syskon och så....köper ni julklappar till varandra??


Äntligen Fredag!

Skönt med Fredag.... Men jag jobbar hela helgen så det kunde ha varit skönare ;-) idag blir det vab med Prins Bus. Han hostar så att taket lyfter. Han har legat i vår säng hela natten så man kan väl säga att jag inte sovit så mycket. Tror bestämt att jag ska koka mig lite kaffe ;-p vad ska ni hitta på i helgen??? (Sköna titta på tv ögon)


Jäkla ihållande skit...

Albin har varit feberfri hela dagen. Han har hostat som tusiken men annars har det varit bra. Så ikväll så får han feber igen och han hostar tills han kräks. Stackars Prins Bus!! Han deckade i vår säng utan minsta lilla bråk...(han brukar ju inte vilja gå i säng på kvällen ;-) Här är en bild på enn alldeles nykläckt Prins Bus :)

Saffransbullar.

Har bakat med barnen idag. Lussebullar :-) och sen prövade jag att göra en slags saffranspinnar med mandelmassa och apelsinkräm i. Blandade ihop smör, mandelmassa, rivet skal av en apelsin och saften av en apelsin. Kavlade ut lite deg och bredde krämen på degen. Skar i tunna remsor och snurrade ihop dem. Det blev gott :-D


Nu e det klippt ;-)

Snälla Maria med bloggen www.mariagrahn.blogg.se förbarmade sig över Albins långa kalufs. Tack snälla ❤


Alla goda ting är tre :-)

Mina tre favoriter kring jul :-))


Klokt

Kloka ord på en super fin brödbox. Fast man kan nog ha vad som helst i den :-) kommer från danska Rice och är köpt på JTs elservice.


Lunchen

Var bjuden på lunch hos Åsa idag. Hon har bloggen www.ostor.blogg.se. :-)


Vad står det...?!

En favvo sida på nätet är www.broarne.se!! De har en massa fina grejer bl.a. dessa....


Dagens barnbild :-)

Albin har byxor från Molo och en tröja från Me too. Ester har en tröja från Snok och leggins från Name It :-)


God morgon!

Fick lite sovmorgon i morse :-) Danne körde Olivia till skolan. De skulle vara där redan kl 07.15 för att gå till kyrkan för luciafirande. Idag om jag inte minns fel... Så är det lussebak i kalendern. Barnen har inte öppnat den än. Så strax ska jag stoppa in kidsen i bilen och tvär åka på Konsum för lite inhandling av ingredienser. Hoppas ni får en toppen bra dag!!!


Kväller...

Nu är det jag, spikmattan och vetekudden i vår säng. Albin ligger ännu en natt på en madrass nedanför vår säng. Hans feber vägrar ge med sig men jag hoppas den är borta tills imorgon!! Nu ska jag fortsätta läsa tredje boken om Mr Grey. :-) god natt!!


Manliga spel...

Danne sitter och spelar My little ponny på "paddan"!!! Hans försvar -det är ett strategi spel. ;-)


Kvällis :-)


Julklappar.

Ikväll har vi äntligen tagit tag i resterande av julklapps inköpen! Vi tog fram det vi redan köpt och kollade hur fördelningen var. Det är SÅ mycket lättare att handla till Olivia. Hon gillar ju allt som har med pyssel och rita och sånt. Albin han önskar sig gärna leksaker som han aldrig leker med och Ester har alla Olivias små grejer att leka med. Hmm tillslut är vi iaf klara och nu får vi hoppas att grejerna kommer i tid ;-)


Vad hade jag i Tomatsoppan.....?

2 burkar krossade tomater
1/2 strimlad purjolök
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
färsk basilika
1 frp matlagningsgrädde
Ca 4dl mjölk
Ca 2dl vatten
salt
Peppar
chiliflagor
torkad basilika 
 
Fräs purjolöken i en stor kastrull. Blanda i resterande ingredienser utom vätskan. Koka upp och mixa sedan. Blanda  i vätskan och smaka av med kryddorna. Om soppan känns för tjock i konsistensen tillsätt mer vatten :-) 

Here we go again....

39,7 i feber deckad i soffan.


Sittning nr 2 :-)

En snabbkopp tillsammans med Kicki hann jag med:-) nu åker vi till vårdcentralen för att kolla upp Olivias öron.


Kalendern

Det börjar sina på paketfronten ;-) snart är det Julafton!!!!


Lunch

Tomatsoppa och valnötsbröd. Mums!! Lunchgäster Vera, Åsa och Maria :-)


Morgon kaffe


Barnsligt nöjd!!!!!

Med nya tvbänken.....;-p


Lyxa till det ;-)

Lyxar till det lite.... Äntligen Hemma och tillbehör ;-))


Fyllt på...

....lagret av ljus lite ;-) det tar ju så snabbt slut i dessa mörka tider!! Passade även på att köpa lite fler glas när jag var på Ikea :-D


Dagens barn...

När jag var liten spelade vi brädspel och kort med varandra. Idag spelar barnen på "paddan" tillsammans. Pest eller kolera?? ;-p


Älskade Hyacint!


Barntavlor.se

Har fått hem vår familjekalender för 2013. Den är super fin!!!:-D kolla in sidan www.barntavlor.se de har en massa fina tavlor också! Hon som har sidan har även en härlig blogg :-) www.hildashem.se


Bestå tvbänk :-)

Nya bänken. Blev super nöjd!!!!! :-D


Kablage....

Detta blev över....


Montering :-))

Sitter och tittar på när Danne håller på med alla trevliga sladdar som måste fixas till nu när vi byter bänk :-) jag småler....det gör inte han ;-p 

Tre små troll

Två halvsovande troll och ett piggelin :-D Albins feber går ner med Alvedon men efter några timmar är den uppe runt 39,5-39,9. Han är riktigt trött och slut. Ester har haft en riktigt tråk dag.... Mamman har varit trött och slut och mest softat hela dagen. Ester har sprungit mellan våningarna och funderat varför Albin legat och sovit i soffan. Det är inte lätt att vara liten ;-p


Dagens middag :-)

Omelett med bacon och chèvreost. Nybakat valnötsbröd och julmust :-) kidsen åt blodpudding ;-)


Bilder på brödet :-)

Har slöat och slappat hela dagen så nu var det dags att göra ngt!!!


Valnötsbröd

50 gram   jäst
2 tsk   lönnsirap
0,5 msk   salt
6 dl   vatten
14 dl   vetemjöl
3 dl   valnötter
1 st   ägg
 
 
 
 

Tillagning

 

1. Montera degkroken på din köksmaskin. Smula jästen i skålen och tillsätt lönnsirap och salt. Värm vattnet till fingervärme 37°. Häll på lite av vattnet och salt och blanda runt någon minut. Tillsätt resten av vattnet och ca 1 liter av mjölet. Kör maskinen ca 5 minuter. Grovhacka valnötterna och blanda i degen. Tillsätt de resterande två decilitrarna av mjölet och kör några minuter till. Ta bort degkroken och låt degen jäsa ca 45 minuter.
 
2. Ta upp degen och knåda den. Forma den till två bröd och lägg dem på en smord plåt. Sätt ugnen på 225° och låt bröden jäsa utan bakduk i 15 minuter. Pensla bröden med uppvispat ägg och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i 20 min, låt svalna på galler under bakduk.

 

Att blanda valnötter i brödet är nog det godaste som finns. Passar utmärkt att servera till en lunchsoppa. För nötallergiker går det bra att använda solrosfrön istället.
 
 
 
 

 

 
 

 


Kökväggen :-)

Köpte en kort tavellist igår. Var inte säker på vart jag ville ha den men köksväggen blev den självklara platsen. Tände ljus i mina nya Kivilyktor från Iittala och ställde upp dom. Blev super nöjd!


Lyx lunchen :-)

Korv med bröd....perfekt lunch för små magar :-) Albin ligger utslagen i soffan så han får äta när han vaknat.


Sjuklingen...

Albin är inte piggelin idag!!! Han skulle få spela men han orkade inte. Det är INTE likt han!!!!


Älskade unge!!!

Det är så mysig när stortjejen vill krypa upp i ens knä och bara mysa <3
Hon var lite ledsen i Lördagkväll över en Nobelfest som de skulle ha på fritids.
Hon skulle hitta på en uppfinning men det ble inte nå bra (tyckte hon)
Så hon var rädd att fröken skulle bli arg på henne för att hon inte ville vara med längre.
Försökte förklara för henne att en sån här grej är frivillig och det är ju meningen att det ska vara kul.
Jag lovade henne att jag skulle hjälpa henne att prata med fröken och det tyckte Olivia var en bra ide.
Älskade unge!!! Hon har alltid så höga krav på sig själv...vi försöker verkligen att tona ner detta men det är inte så lätt!
Nån som har samma bekymmer??
Alltså ett barn som ställer för höga krav på sig själv?

Kivi lyktor från Iittala.

I Happis finns det ett Iittala outlet.
Det finns en massa fint porslin och endel grejer finns till liiiite bättre pris... ;-)
Sen kan man ju tycka att det mesta är HUTLÖST dyrt iaf....men ÅH så fint!!!
Har några lyktor sen tidigare och fyllde på med 4 st nya igår.
 
 
 
Skulle jätte gärna ha några rosa och lila också men de är ännu dyrare än de andra....
kanske nån gång att man har råd att unna sig några ;-)

Söndagens lilla tripp...

Det var SÅ kul att äntligen få sig iväg till Ikea! :)
Förra gången vi skulle fara blev jag super dålig, jag mådde dåligt och var sängliggande hela dagen.
Men igår blev det av :-)
 
Julbords klistermärke ;-)
Det var riktigt gott faktiskt!! Och var man Ikea family medlem kostade det bara 99 kr.
Prisvärt!!!
 

Fortfarande irriterad!!!

Är det nån som vet vad i hela h-vete det är med bloggappen??? Har ju inte kunnat gå in i den sen i Fredags.....

Love Ikea!!!


On the road...

Off to Ikea :-) ha en skön 2a advent!

Presenter :-)

Jag fick ett härligt doftande ljus av Anders och Lisa idag :-)
Hon hade köpt det på Åhlens.
Det luktar super gott och alldeles lagomt!

Imse vimse spindel....

klättrar upp för tråden...öh spisen ;-)
 

Glöggmys!!

Vi har haft glöggmys med fina vänner ikväll!
Vera och Robert har varit här med alla 5 kidsen.....japp ni läste rätt ;-) 5 barn har dom!!
Barnen såg film och åt chirre på övervåningen och vi vuxna drack glögg och åt julgodis i köket.
 
 
 
 
 

Lördag :-)

Full rulle här hemma! Fm har ägnats till att stöka på här hemma och den vanliga snöskottningen. Vid 14 tiden fick vi besök av Anders och Lisa med barnaskara :-) super trevligt! Nu lagas det middag och ikväll blir det glöggmys med Vera och Robert med alla kidsen och Åsa och Peder med två kids :-) kan fortfarande inte blogga från min tfn vilket ställer till det en del!!!! Irriterande!!!

Fina prylar :-)


Fel...

Kan inte gå in på blogg.se appen!!!! Nån mer som har samma problem??

Juligare

En härlig girlang från Åhléns och en liten trollhasselkvis med julkulor :-)

Chillar...

Sitter i världens oskönaste stol!!!! :-(


Doft

Ställde ett doftljus inne på toan. Ja jag vet....jag är besatt av doftljus ;-)


Fredag!!!

Så himla skönt att det är Fredag och jag är ledig i helgen!:-) idag blir det utb igen, hoppas vi får sluta tidigare....måste nämligen köpa nya hyacinter. De sjunger på sista versen här hemma. Sen blir tacos till middag och filmmys ned kidsen :-) hela familjen är mer eller mindre förkylda så jag tror att det blir en lugn helg i övrigt. Jag skulle vilja åka lite slalom men vi får se :-) ha en skön Fredag!!


Lite JTs elservice.


Middagsmys på Bishop.

 

Har varit på Bishop tillsammans med Sara, Lisa och Maria och ätit riktigt god mat!!!


Ljuvlig doft!!

Mysore raspberry & sandelwood köpte jag på Indiska idag :-) det fanns en massa ljuvliga dofter!!


Lunch

Lunch... Gissa vart??


Indiska

Indiska har helt underbara grejer!! Köpte med mig ett doftljus men skulle gärna handla en massa mer :-D


Gårdagens kvällsfika :-)

För nån dag sen pratade Danne om Frödinge Ostkaka. Så när jag var och handlade igår så köpte jag en. Det är så gott tillsammans med sylt och grädde :.jpg" class=


Utb

Idag blir det utbildning hela dagen :-)


Då kör vi...eh klipper vi ;-p


Övertalnings försök...

Ester kröp upp i Dannes knä när han kom hem och försökte övertala pappan att hon vill ha en lila katt ;-) det går också bra med en hund...Danne är nog inte lika övertygad om att det blir ngt djur, å absolut inte nån katt ;-p vi får väl se hur det här slutar.....


Mys❤

Ligger i soffan och myser med Ester ❤ är så trött!!! Danne ska köpa med sig pizza så jag slipper laga middag iaf :-) det är riktigt Nice med stjärnbanken som barnen har. Olivia har valt middag.


Dagens lucka :-)

Tänk att en liten påse kan få tre små troll så uppspelta ❤❤❤


Ugglor

Jag anar ugglor i mossen :-)


Julklappar :-)

Härliga Geggamoja kläder som ska ges bort i julklapp :-) kommer från kompaniknut.se Ni missar väl inte att de har en egen julkalender där de har olika erbjudanden varje dag!!!


Lunch

Svampsoppa toppad med bacon. Chèvre toast med honung och pinjenötter :-) super smarrigt!!!


Dagens Ester

Leggins från Name it. Perfekta då de är ställbara i midjan :-) tröja från Nova Star.


Domherre

Vet inte om ni ser det?! Men det är Domherrar som kalasar på vår fågelmat:-) de är SÅ fina!!!


Dr Denim

När jag var i Umeå så köpte jag två st byxor från Dr Denim. Jag köpte byxorna på Rut mfl. Helt underbart sköna mjuka Jeggins som inte hasar ner, dom sitter perfekt! Men min vana trogen så köpte jag för stor strl. :-( tur att min mamma var villig att köpa byxorna av mig så jag kunde beställa nya i en mindre strl :-) idag kom dom!!! Beställde från rutbutiken.se


Främmande.

Har haft trevligt fikafrämmande ikväll av Emma och Åsa :-) är sockerstinn och sitter och jäser i soffan.... Danne skulle på hockeyevent med jobbet så han har inte kommit hem än.
Här har det blivit riktigt kallt ute nu, så kaminen jobbar på bra vill jag lova. Tänk att det på några dagar har blivit massor med snö och svinkallt!!! Nyss var det regnigt och lerigt... Har ni fått mycket snö??


Muffins

Prövade göra muffins med smält blockchoklad och hallon. Som frosting använde jag vitchoklad smält i lite smör. Helt ok men det hade kunnat få smaka mer choklad. Tänker att man skulle kunna tillsätta lite kakao i smeten också :-)


Sobea

Det bästa med att ha en vän som tränar som en tok ;-) är att man kan få kläderna som blivit för stora:-D underbara Sobea mjukisar med hög mudd i midjan. Det kan inte bli nå skönare!!! Tack Vera ❤❤❤


Tänkte testa...

L'anza Healing Style till mitt hår. Det kanske gör underverk!!!:-) man ska applicera det i vått/handdukstorkat hår och sen styla det som man vill.


Frillan :-)

Nya frillan från lite olika vinklar :-D blev super nöjd!!!


Löken.

Nu blommar löken :-) det luktar ljuvlig och alldeles lagom mycket jul i vårt hus!


Go lunch!!

Har snabb friserat mig och nu sitter jag hos Vera och njuter av go lunch och kaffe:-)?


God morgon!

Här har det vräkt ner snö hela natten och det snöar lite fortfarande. Tyckte att Danne skulle jobba hemifrån och inte bege sig ut på Bolidenvägen i det här föret....men han hade lämnat datorn på jobbet så det gick ju inte... ;-p själv har jag fått sovmorgon och ska snar bege mig iväg en sväng. Måste verkligen försöka vila knät nu! Är rädd att slalom säsongen är hotad annars....det vore KATASTROF!!! Ha en skön Tisdag och kör försiktigt om ni måste bege er ut på vägarna! :-)

Oboy....

Prövar på att doppa barnens marshmallows klubbor i varm mjölk :-) MUMS!!!!


Barnens fantastiska skapelser!!!

Lite kladdigt men riktigt fina :-) tänkte värma mjölk ikväll och doppa dess i den varma mjölken. Det blir varmchoklad med marshmallows :-)


❤❤❤


❤❤❤


Besök.

Har haft besök av Norran idag :-) det ska bli spännande att se reportaget!!! På fm har jag även hunnit med en massa julgodis bakande. Så nu är det bara att komma å fika!!! :-D


❤❤❤


Gotta!!!

Förbereder en massa godsaker :-) antar att det blir en sockerkick senare ;-)


"Pimping" it ;-)

Washitejp såklart!!! :-D


Leilas Rocky Road med jul touch:-)

600 G mörkchoklad 70%
2 påsar dumle
2 nävar skumtomtar (brukar klippa isär dem lite)
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen och blanda i samtliga ingredienser.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.
Skär i små stänger.


Arkitektritat pepparkakashus :-D

Barnen fick dekorera årets pepparkakashus ikväll :-) arkitektritat och allt...;-p


Müsli

Snabb snörde ihop lite müsli :-) De gör samma müsli på skolan och barnen gillar den!

1 l fiberhavregryn
1 l rågflingor
Ca 6msk vaniljsocker
Ca 1dl olja
Ca 1dl honung

Blanda och koka olja,honung,vaniljsocker.
Blanda ihop grynen på en ungnsform. Häll över olje/honungsblandningen.
Rosta i ugnen på 225grader i ca 10 min. Rör om hela tiden så att den inte bränns.


Som en ny soffa :-))

Tänk vad lite det behövs för att det ska kännas lite nytt och fräscht...! ;-) divandelsbyte på G.


Testar...

Marabou Philadelphia och pepparkakor :-) kan bli succé!!!


Underlägg från Granit.

När Danne kom hem från Storstan sist hade han varit på Granit :-) (www.granit.se) han hade köpt ett super fint skrivbordsunderlägg till mig. Han köpte även en musmatta så ser likadan ut fast den är mindre såklart ;-)


Frulle:-)

Vi sov länge idag så det fick bli våfflor och bacon till frukost/lunch :-) hade en liten hjälpreda i köket.


Mer Mr Printables :-))


Då blev det vinter....

Snön vräker ner!!! Det är verkligen helt sjukt... Har nog aldrig kör så sakta nån gång. Man såg inget, det var så mycket snörök och det var massor med bilar. Ett tag funderade jag vart jag var... Jag kände inte igen mig då det var helt svart, eller vitt ;-p men nu är jag hemma iaf och det känns otroligt skönt. Jobbet på JTs slutade med att jag åkte på Akuten iaf. Där konstaterade man att jag har vridit knät så att ett muskelfäste där flera muskler går ihop blivit överansträngt eller hur han nu sa. Ska vila i en vecka och har det inte blivit bättre då ska jag kontakta en sjukgymnast. Så ikväll blir det till att softa och njuta av en brinnande brasa :-) ha en skön Lördag!!


Work day...

Nu drar jag till JTs elservice för lite jobb. Om knät tillåter vill säga....annars blir det väl Akuten istället :-(


Får vi öppna snart, får vi öppna snart, får vi öppna snart?????

Första påsen i julkalendern :-)


Bänkade...

Första december=julkalender start :-))


RSS 2.0