Tjejkväll och inredningssnack :-))

Har haft fyra Goa brudar här på lite kvällsfika :-) Vera, Emma, Lisa och jag satt och surrade om inredning och annat också såklart ;-p


Fodral.

Har äntligen köpt ett skydd till Paddan :-))


Bio :-)

Filmen var kanon bra!! Gud vad jag skrattade :-D det gick super bra med alla barnen och Ester skötte sig exemplariskt! Det var första biobesöket för henne så allt var nytt och spännande. Massor med popcorn och dricka blev det :-)


God morgon!

Kl är 12 och jag har just stigit upp :-)) fördelen med att jobba natt....man får sova när  alla andra är vakna ;p  Vädret är uruselt så idag åker vi upp på solbacken och ekiperar oss inför Halloweenfesten på fredag sen överraskade vi barnen med att vi ska gå på bio :-)) ha en skön onsdag!!! 

Middag:-)

Idag gjorde jag älgfärsbiffar, kantarellstuvning, hemgjort potatismos och nykokad lingonsylt. Riktigt gott!!!


Invigning :-))

For the first time:-))


Rice up your life!!!

Ester har inte direkt vräkt i sig mat de sista dagarna....så när hon ville ha bullar till mellis så kändes det helt ok ;-) vi dukade upp saft och bullar och tände ljus. En riktig mysmellis :-D tillbringare, muggar, fat, ljusstakar, pappershållare kommer från Danska Rice :-) Det har en egen hemsida såklart. www.rice.dk


Väggord.

Väggord hemma hos mig. Har klippt ut alla själv. Antingen i tapet eller vinylplast. :-) ett roligt och snabbt sätt att få en liten förändring i hemmet!!


Sova sova säng säng säng

Här sover vi gott!! :-) säng från Ikea med en helt perfekt förvaring under. Har alla sängkläder och handdukar i lådorna :-) böcker och annat krimskrams ryms i sänggaveln som har fack i sidorna. Det underbara överkastet kommer från Rice och är köpt på JTs Elservice. Likaså Moster lampskärmen i fönstret, taklampan och Ball vägglamporna är från JTs Elservice . :-)


Kuberna :-)

Tröttnar aldrig på att flytta om och fixa i dessa kuber :-) många av grejerna jag har i dem kommer från JTs Elservice.  Idag klippte jag ut små kort med Mini Empire inspiration. Helt underbara grejer!!! :-)) vissa av deras grejer finns också på JTs Elservice !


Vardag.

Har spenderat halva dagen på fotbollscup där Olivia spelade. Sen bjöd svärmor och svärfar på lunch på Max :-) LYX! Vi åt mellis hos Åsa och när vi kom hem var Ester varm och kinkig. Så febertermometern åkte fram och mycket riktigt så har hon feber. Hon har varit hängig i några dagar till och från och snoret rinner också. Så det blir vab imorgon och på Onsdag blir Danne hemma. Nä ni måste jag ta tag i middagen :-) laxpasta blir det.


Pumpan:-)

Jag och Olivia har gjort i ordning årets pumpa :-))


Time....

Ibland räcker inte tiden till!! Särskilt när jag jobbar helg. Det finns så mycket som jag skulle behöva göra..och helgen borde man alltid få tillbringa med sin familj!


Lördag.

God dag!! Inatt har det snöat lite så det är ljusare ute :-)) hoppas den får ligga kvar! Vi har varit ute på en promenad nu på morgonen. Sen är det jobb resten av helgen för mig. Ha en bra dag!!


Fredagsmys!!

Idag kör vi fredagsmyset hemma hos Vera och Robert. :-)) tacos med alla barn...dom har 5 och vi har 3 ;-) trevlig fredagskväll!!!


Mini Empire Sweden

Ljuvliga inredningsprylar från Mini Empire Sweden finns nu på JTs Elservice.  Kuddar, fin fina krukor, planscher, super söta små dop/födelse mjukisar och skärbrädor, kökshanddukar mm.


Inspiration från JTs Elservice!

Härligt porslin från Rice. Fin fina ljusstakar från Superliving mm mm :-)


Kyla!!

Jisses vad kallt det är här nu på morgonen!!! Vinterjacka och mössa på för kidsen. Varmchoklad till mamman till frukost som inmundigas i ett tyst hus :-)) snart iväg på utbildning.


En helt fantastisk kväll!!

Har för första gången varit på Bishop Arms här i Skellefteå. Det var super trevligt och jätte god mat :-)) sällskapet var det inget fel på heller ;-) åt en Cesarsallad och en super god chokladtårta. Toppade det hela med en cola light :-) hade gärna joinat Sara och Lisa och tagit ett glas vin men jag körde bil och ska upp tidigt imorgon.


Dinner :-)

Idag bjuds familjen på pannkaka och mamman åker på Bishop för annan middag och kompishäng :-))


DIY

Har suttit och vikt 24 påsar till en julkalender:-) kommer att bli kanon bra när man får fylla dom!!


Konstnär.

Ester älskar att måla :-))


God morgon!!

Mys morgon med en brasa brinnande i kaminen, kaffekannan jobbar och mys med Lill Trollet i soffan :-)) idag har all snö försvunnit, det är ca 4 plusgrader och blött som tusan. Önskar verkligen att snön kommer snart! Det blir så mycket ljusare ute och det behövs! Storbarnen har gått till skolan och nu ska jag dricka en kopp kaffe :-) ha en bra dag!!


Liandlo och Kompani Knut.

Ester fick ta på sig sin nya klänning idag. Bockarna Bruse från Liandlo. Beställd på www.kompaniknut.se. :-)


Sonny Angel

Dessa underbara små änglar finns på JTs Elservice  här i Skellefteå :-) det kommer från Ommdesign (www.ommdesign.se) just nu finns det en underbar halloween kollektion!


Maxmat.

Det har sina fördelar det här stjärnsystemet vi kör med :-)) idag ville Albin växla sina stjärnor mot att välja middag. Han valde Maxmat. Inte mig emot då jag är själv ikväll ;-)


Kul jul!

 
En bra idé från Ikeas hemsida!!! Tyget heter Margareta och finns att köpa på metervara :-)) 

Titta in!!!

Ta en sväng in till JTs elservice och handla Christmas countdown stickers :-) jag har redan en idé hur jag ska använda dom... ;-)


Mamma lunch :-)

Vi har liksom en lite tradition på veckorna... Vi som är lediga träffas och äter lunch tillsammans :-) idag var Emma, Vera och lilla Kalle här. Super trevligt som alltid!!!:-) jag hade gjort kycklingtacos, avokadoröra och sallad.


Liten promenad :-)

Solen tittade fram och jag tog mig i kragen och gick ut för att möta skolbarnen :-) det var riktigt härligt ute!


Stolt mamma!!

Lill trollet kom ner med en teckning till mig. En prinsessa :-) hennes första huvudfoting :-))


God morgon!!

Krispigt kallt ute idag :-)) nu kan det få komma snö! Ha en skön Tisdag!


Ljus :-)

Tända ljus, turkiskpeppar och Mr Grey :-))


Läslusen :-))

Ester fick paket i brevlådan idag. Hade beställt böcker från Adlibris :-))


Trerätters middag hos Emma i lördags :-)

Hade en riktigt lyxig helg!! Först tjejkväll i fredags hos Lena där det serverades trerätters middag. Och i lördags var det dags för tjejkväll hos Emma där vi också fick njuta av trerätter:-)) hade en underbar kväll med en massa skratt och god mat och gott vin!!!


Geggamoja.

Olivia i sin nya Geggamoja tröja. Finns på www.kompaniknut.se. :-)


Pure love!!!

Idag kom mina nya skor :-) har ju två par Uggs srn förut och tänkte pröva ngt nytt typ ;-) Aviator redfoot boot. Så SKÖNA!!! Och snygga!


Paket!!!

Idag kom det ett paket från Kompani Knut :-) glöm inte att kolla in sidan!!! www.kompaniknut.se


Mina ❤❤❤

Har bytt ut korten på mina hjärtan till årets kort :-) ramarna kommer från Rice och är köpta på JTs.


Pärlor.

Ester fick fin fina pärlor när hon fyllde år. :-) idag har vi gjort armband till pappa. Köpte pärlorna på JTs Elservice .


Kompani Knut

Kolla in en helt underbar sida med barnkläder Kompani Knut :-) nu har de rea också!! www.kompaniknut.se


Softar!!!

Ligger i soffan och softar en stund :-) man blir helt slut efter kalas Juh... Danne har gått ut med barnen en stund och jag tänkte passa på att vila lite så jag orkar med kvällen ;-) ikväll är det en efterlängtad tjejmiddag hos bästa Emma!!! Ska bli så Nice att få åka dit :-) hoppas ni får en fortsatt toppen bra lördag!!!


Lite mer kalas :-))

Ester hat haft släktkalas idag. Hon fick en massa fina grejer och strålade som en sol :-))


Trerätters :-)

Trerätters middag hos Lena :-))


Barnkalas :-))

Ester ville så gärna ha ett barnkalas. Så vi bjöd in tre kompisar och deras mammor. Hon fick super fina presenter och det verkade som alla barnen hade kul. De fick korv med bröd och glass och marängtårta :-))


Böcker.

Har tagit fram några av alla böcker som vi har. Tycker att det är snyggt när man sortera böckerna efter färg :-)) har ni framme era böcker??


YES!!!

Nu är dom här!! ;-))


Mer presenter :-))

Mormor kom hit med presenter till Lill trollet :-) super fin vindfleece från Geggamoja och söta My Little Ponnys.


Mina fina❤❤❤


Hipp hurra!!!

För idag är det Esters födelsedag!!:-)) tänk att vår lilla trollunge fyller 3 år. Åh vad tiden går fort!!! Grattis på din dag!


Busväder!!!

Försökte fånga snöflingorna på bild men det gick väl sisådär ;-)) barnen var överlyckliga då det ihållande regnet övergick till snö. Sen att snön smälte på en gång var ju en helt annan femma. Vi får väl se om vi har ett vitt landskap när vi vaknar imorgon. Sov så gott!!


Klippt och klistrat :-))

Nu är vi redo för Esters födelsedag :-))


Washitejp :-))

Dekorera mera :-))


Matryoshka

Har vakat av idag. Känner mig helt knäckt!!! Tvär gjorde några ärenden innan jag hämtade kidsen. Var bl.a. förbi JTs :-)


DIY

Läste i någons blogg om ett liknande pyssel :-) minns inte vilken.... Pysslade ihop en girlang med fjärilar i vaxduk. Hängde den i Olivias rum runt spegeln.


Esters rum.

Här bor Ester. :-) älskar att fixa och trixa i barnens rum!! Massor med färg vill jag ha!!! Det flesta möblerna är från Ikea. Gillar leksaker i trä eller tyg. Oscar och Ellen har fantastiska mjuka leksaker :-) mycket av Esters leksaker är beställda på nätet då utbudet i den här stan är begränsat ;-p


Tre rätter.

Ibland måste man lyxa lite :-))


Rosor

Har tagit in de sista rosorna. Tänk att sommaren gick få fort och hösten är snart över den med. Längtar till slalomen i vinter men det är ju ett tag innan man kan åka ;-) nä nu får vi njuta av de sista rosorna och tänka på hur underbart det är med våra skiftande årstider :-) ha en skön Söndagkväll!!


Tom...

Läste ut boken igår....känner mig alldeles tom nu Juh!!! Vad händer sen? Hur ska det gå? Måste få veta NU!!! Några klickande senare och denna är på väg hem ;-)


Stortjejen :-)

Min lilla trollunge har fått ett eget skrivbord :-) "nu är jag stor mamma" sa hon. Hon fyller 3 år och jag har inte hunnit med!!! Hon är/var min bebis Juh....


Läslus...

Kan inte minnas när jag fastnat så totalt i en bok som i denna... Kan inte sluta tänka på den och läser i den så fort tillfälle ges :-) Köp den!!! Femtio nyanser av honom. Fifty shades of Grey.


Äpplepojken :-)

Albin har plockat in alla våra äpplen. :-)


Sköna Lördag!!!

Ha en skön dag!!!


Fredagsmys middag :-)

Snörde ihop en tacogratäng. Den blev riktigt god!! Nu blir det mys i soffan med små trollen... :-) det finns en risk att jag somnar men det är mysigt ändå!!


Hello weekend...

Denna helg presenteras i samarbete med...


Det ska va gött å leva...!!!


Utb

Nu drar jag på utbildning :-) ha en bra dag!!!!


Alla andra gör det ju....

Kunde inte låta bli... Så många pratar ju om den... Femtio nyanser av honom skriven av EL James.


Finaste!!! ❤❤❤

Tänk att just jag fick dom tre finaste barnen i världen :-))!!!


Gounge:-)

Duschar Ester och säger åt henne att tvätta rumpan och snippan osv. Då börjat hon fråga om snippan och rumpan Och jag säger att flickor har en snippa och pojkar en snopp. Då börjar hon gråta och säger "jag vill också ha en snoppa som Albin" älskade gounge!!! :-D


Belöningssystem.

Vi har infört ett belöningssystem där man kan få tre stjärnor/dag. Det finns alltså 3saker som man ska fixa för att få 3st stjärnor. Vi har fokuserat på tre områden som vi tycker funkar lite halvdåligt i vår familj. Vi har bestämt att för att få EN stjärna ska måltiderna funka. Det ska inte gnällas om att maten inte var god, det ska inte ätas med händerna, maten ska ätas upp och det ska ätas frukost, lunch, mellis, middag och kvällis när detta serveras. För att få TVÅ stjärnor ska morgonen funka. Man ska stiga upp, klä sig, äta sin frukost, och fara till skolan utan gnäll och bråk. Man ska även klä sig efter väder. Det har nämligen bråkats en hel del om vantar, mössor, överdragsbyxor och skor.  För att få TRE stjärnor ska kvällsrutinen gå smidigt. Alltså, kl 19 ska dom vara hemma från kompisar. Då tar dom kvällis och 19.30 ska dom vara på sina rum. Där får de pyssla på till kl 20. Då ska det lägga sig i sängen och lyssna på cdsaga eller läsa och kl 20.30 då släcks det.                                                                     

Sen kan de växla in sina stjärnor mot lite olika saker som ni ser på bilden nedanFör. Och så fortsätter man samla nya stjärnor. Albin har tex redan växlat in alla sina stjärnor mot extra speltid :-) Olivia tänker lite längre och sparar till att få fara och bada. När det gäller de lite mer avancerade belöningarna så får man själv välja om vi ska åka alla eller om man vill åka själv med bara en av oss vuxna.  Vi har just börjat med detta och får väl utvärdera lite eftersom. Särskilt belöningarna och om det funkar och så ;-) men barnen är taggade och samlandet går som smort!!! Ester samlar ju också men det är inte lika hårt med henne. Hon är ju så liten än så länge :-) jag hoppas att vi ska få ordning här hemma iom detta!!

Stjärnorna är också gjorda på magnetfotopapper och sätts på respektive dag. Sen om man sparar länge blir det flera stjärnor än tre/dag men vi hoppas att det ska rymmas :-)  Max är ju 42 st som kan växlas in mot ett besök på Leos Leksand som finns här iSkellefteå. 


Dagens middag.

Super enkelt och super gott!! Sambalkotletter i ugn med ris och sallad :-)


Höstmys vardagsmys :-)

Det underbara med hösten är att man kan tända en massa ljus!!! Det är vardagsmys för mig. Att få äta middag och ha tända ljus på bordet, kryper ner under en filt i soffan och njuter av stämningen som tända ljus ger :-)


Let there be light...

Söta små ljuslyktor från Bloomingville. Finns på JTs elservice :-)


Nybyggarna...

Ja vad ska man säga...

Svampigt.

Nu är den färdig rensad:-)) trattkantareller som morfar Ivan kom hit med.


Fina små skålar :-)

Fick två super söta skålar av Maria idag! Tack :-)) kolla in hennes blogg www.mariagrahn.blogg.se


Food...

Har haft lunch främmande idag av Maria ,Åsa,Nina och Emma. Super trevligt!!! :-) hade gjort en räksallad som vi åt. Sen när kidsen kom hem från skolan bakade vi vitchokladmuffins med hallon frosting. Riktigt smaskigt!!


Köket.

Här kommer ett häng bilder på vårt kök :-) hoppas kunna byt ut köksbordet till ett vitt Norden bord, men tror att det får bli när barnen är större ;-)


Bild kavalkad :-))

Fin fint vitt skrivbord :-) flamingo från Rice, vit pall från Maze, rundkudde från House Doctor, rosa skrivbordslampa från Lagerhaus, lampor från Ikea ompiffade av mig :-)


Skrivbordet.

Nu börjar det likna ngt :-) har grundmålat ett varv och sen blev det två varv med vitfärg. Blev super nöjd!!!


Ikea

Danne hann förbi Ikea innan han kom hem :-)


My night!!!

Ikväll är det jag och.....


DIY

Pimpade om mina lampor :-) du behöver tyg att klä om lampskärmen med, lim och sax såklart.


Middagen är serverad :-)

Hade en liten hjälpreda i köket idag. Ester hjälpte mig att göra ugnspannkaka som blev super god!!


Hoppe hoppe Ester...

Här hoppas det för fullt :-)


Tittut!!!

Ester har fortfarande pyjamas på och leker tittut i soffan :-)


Regn och rusk.

Men allvarligt.... Hur mycket kan det regna egentligen?!?! Blir så trött av det här vädret :-( snart ska dom storbarnen till skolan och jag och Ester ska vara hemma och pyssla på. Tänkte försöka måla ett till varv och sen är det den vanliga städningen. Tänker inte gå ut i onödan om man säger som så;-) ha en bra dag!!


Morrn morrn!!

Här tog de vuxna sovmorgon medan kidsen såg morgonbolli på övervåningen :-) snart ska jag iväg å jobba kväll men först ska jag handla lite färg till ett litet projekt jag håller på med. Men nu en kopp kaffe :-) ha en skön söndag!!


Freaky family ;-)


Äppelpaj


Godismys :-)

Tjejerna käkar godis och tittar på tv och Albin bygger lego och käkar godis. :-) och för oss vuxna blir det snart äppelpaj.


Home sweet home!!!

Hemma från jobbet :-) nu väntar en go middag som maken håller på att tillreda och förhoppningsvis lite karra ikväll :-)) tända ljus och en film.


Working.

Har jobbhelg i helgen så jag är lite off! När jag kommer hem ikväll får vi främmande av farmor och farfar och faster Emily som ska fira prins Bus i efterskott :-) hoppas ni får en toppen bra lördag!!!


Kuber.

Fin fina kuber köpta på JTs såklart ;-)


Fika.


Inspiration

En massa härliga inspirations bilder :-) alla tagna på JTs elservice här i Skellefteå. 


God morgon,,

Förutom min onda hals kan nog detta bli en kanon bra dag!!! Ha en härlig fredag :-)

Härligt!!

Har haft en super trevlig kväll med fina vänner!! 😊fikat gott, skrattat och surrat massor! Fick en present också. Helt underbara burkar från House doctor TACK!!!!!😘


Russin :-)

När Ester följer med på affären kan det lätt hända att det följer med lite allt möjligt ;-p


Läsning.

Här har ni min kvällslektyr för några kvällar framåt.


Mobil fodral från Rice:-)) både fodral och börs!!


Present :-))

Fick en present av Danne när jag kom hem :-)


Lunch :-)

Blev bjuden på lunch hos bästa Vera idag. Å snart bär det iväg till jobbet.


Rustad för vinter :-)

Handlade lite inför vintern :-)


Hålla koll.....

Vi har en super söt "hålla koll på datum och dag" :-) den är köpt på JTs (självklart) Cotton Candy heter den.


Makeup.

Köpte mig ett nytt puder igår. Prövade idag :-) är så himla allergisk just nu så det mesta irriterar och kliar. Hoppas att detta ska funka!!


Ledig dag :))

Har varit ledig idag.
Detta innebär oftast "mammalunch" så även idag :)
Jag bakade foccacia och kokade en svampoppa.
Emma, Åsa och Vera kom hit och åt lunch.
Det är fantastiskt att ha vänner om man kan träffa under veckan när man är ledig!!
 
Efter middagen tvär åkte jag in på stan och shoppade lite.
Sen har barnen lagts i säng och nu sitter jag här i soffan för ikväll är det MIN tvkväll!
Hollywood fruar och Cougar town.
Det kan inte bli bättre !! :))
 
(bild google)

Liten promenad :-)

Tog två barn med mig och gick en liten promenad till lekparken. Det var super skönt ute!! Det är verkligen vackert ute med alla höstfärgade löv. Luften är sval och frisk. Jag borde bli bättre på att bege mig ut i naturen på dagarna. Det ger en massa positiv energi :-)


DIY

Washitejp kan kan använda till allt... Det är bara fantasin som sätter gränser :-höränne har jag använt en barnmatsburk och tejpat på den. Tråkiga pennor har fått en coolare look med tejp ;-) tänkte ha den i köket så barnen lätt hittar pennor när läxan ska göras.


Snygg killen :-)

Albin i nya Nova Star tröjan :-)


Baka baka liten....

Älskar Leilas kokböcker!! Underbara recept och ljuvligt gott också :-)


Morrn morrn!!

Sitter här men nån typ av nackspärr och försöker få i mig lite frukost. Vette tusan vad som hänt med nacken??!! Hoppas Alvedon och Ipren gör susen! Ha en bra dag!!


Nova Star

Har tidigare lovordat Geggamojas barnkläder. Ett till underbart barnkläders märke är Nova Star!! Fina kläder i härliga färger!! Lite dyrt kanske men ibland kan man ju fynda ;-)


Mys:-)

Jag och Ester myser framför tvn, storbarnen är hos kompisar och pappan i huset storhandlar :-) vardagspysslandet får vänta tills lilltrollet går i säng. Hoppas ni får en lugn kväll!


Skit också!!!!


Måndag.

Hoppas ni får en bra måndag!! Själv har jag planeringsdag :-)


RSS 2.0