Key limepaj
Ingredienser (till 6-8 små formar á 1½ dl eller 1 större paj)
200 g digestivekex
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker
100 g smör, smält
Fyllning
4 äggulor
1 burk sötad, kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft (2 lime)
1 1/2 gelantinblad
jordgubbar eller hallon till dekoration
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg gelantinbladen i blöt. Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker, socker och smör. Klä små formar eller en stor, ca 24 cm. Du kan med fördel använda dig av en form med löstagbar kant.Grädda pajskalet ca 5 minuter och låt det svalna innan fyllningen läggs i. Värm hälften av limesaften så du kan smälta ner gelantinbladen. Häll i resterande av limesaften så det svalnar. Rör försiktigt ihop äggulor, mjölk och lime utan att vispa. Häll blandningen i pajskalet och ställ det att stelna i kylen över natt eller i minst 4 timmar. Dekorera inför servering med skivade jordgubbar och rivet limeskal. Jag hade hallon till min paj:)

Mums...det där verkar vara ngt i min smak.
Kramizar E
Den va supergod :)