Västerbottnisk kräftpasta

200 gram  kräftstjärtar
100 gram  sockerärtor, färska
2 st  Schalottenlök(ar)
2 dl  crème fraiche
0,5 msk  hummerfond, konc
1,5 dl  Västerbottensost, riven
1 msk  dill, hackad
  salt och peppar


Tillagning

1. Koka pastan enligt beskrivning på paketet. Jag använde fjärlismakaroner. Gör undertiden kräftsåsen.

2. Rensa bort tarmen från kräftstjärtarna. Skär dem i två delar vardera.

3. Skär sockerärterna i två bitar på snedden. Skala och hacka löken.

4. Fräs löken tills den blir genomskinlig i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare några minuter.

5. Tillsätt crème fraiche och hummerfond. Låt såsen koka upp och späd med 1/2-1 dl vatten. Rör ner den rivna osten och låt den smälta.

6. Tillsätt kräftstjärtar och dill strax innan servering och smaka av med salt och peppar.

7. Blanda ner pastan i såsen och servera rykande hett.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0