Västerbottnisk kräftpasta
200 gram | kräftstjärtar | |
100 gram | sockerärtor, färska | |
2 st | Schalottenlök(ar) | |
2 dl | crème fraiche | |
0,5 msk | hummerfond, konc | |
1,5 dl | Västerbottensost, riven | |
1 msk | dill, hackad | |
salt och peppar |
Tillagning
1. Koka pastan enligt beskrivning på paketet. Jag använde fjärlismakaroner. Gör undertiden kräftsåsen.
2. Rensa bort tarmen från kräftstjärtarna. Skär dem i två delar vardera.
3. Skär sockerärterna i två bitar på snedden. Skala och hacka löken.
4. Fräs löken tills den blir genomskinlig i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare några minuter.
5. Tillsätt crème fraiche och hummerfond. Låt såsen koka upp och späd med 1/2-1 dl vatten. Rör ner den rivna osten och låt den smälta.
6. Tillsätt kräftstjärtar och dill strax innan servering och smaka av med salt och peppar.
7. Blanda ner pastan i såsen och servera rykande hett.

Kommentarer
Trackback