Focaccia

Grundrecept
2bröd

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningen

1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda i ca 5 min.
3. Jäs i bunken täckt med bakduk i ca 45 min
4. Sätt ugnen på 225 grader
5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar, knåda och forma till två bollar. platta ut tills de är ca 1.5 cm tjocka.
6. Jäs ca 30 min på en oljad plåt med flingsalt i botten.
7. Sät fingrarna i degen så att det bildas en massa små hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
8. Grädda tills brödet är gyllene i mitten av ugnen i ca 10-15 min.

Rödlöksfocaccia
1 sats deg
3 rödlökar

1. Gör degen enligt grundreceptet.
2. Skala och skiva löken i tunna skivor
3. Strö över lökeskivorna.
5. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa små hål och tryck ner löken. Ringla över rikligt med olivolja och strö
    över flingsalt.
6. Grädda gyllene i miten av ugnen i ca 10-15 min

Det finns oändliga variationer på detta bröd. Du kan tillsätta rosmarin,  tomat och basilika, parmesan, potatis och getost, oliv och fänkål. Du gör i princip på samma sätt med alla bröden. Strö över tillbehören och tryck ner dom i brödet sen olivolja och flingsalt =)



Kommentarer
Postat av: Therese

Mmm...ja det här ska vi definitivt testa!

Kram Therése

2009-05-24 @ 20:01:07
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
Postat av: Sofie -Inredning och Design!

ÅÅÅ vad gott :-D

2009-05-24 @ 21:34:15
URL: http://decoratemebaby.blogg.se/
Postat av: Katta

Foccacia är ju supergott, bra att ha med som picknick mat med nu när sommaren kommer.Kram Katta

2009-05-24 @ 21:51:11
URL: http://rostigarosor.blogspot.com
Postat av: Maria

Ser helt underbart ut !





:D

2009-05-26 @ 16:14:31
URL: http://mialind.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0