Focaccia
Grundrecept
2bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningen
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda i ca 5 min.
3. Jäs i bunken täckt med bakduk i ca 45 min
4. Sätt ugnen på 225 grader
5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar, knåda och forma till två bollar. platta ut tills de är ca 1.5 cm tjocka.
6. Jäs ca 30 min på en oljad plåt med flingsalt i botten.
7. Sät fingrarna i degen så att det bildas en massa små hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
8. Grädda tills brödet är gyllene i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
Rödlöksfocaccia
1 sats deg
3 rödlökar
1. Gör degen enligt grundreceptet.
2. Skala och skiva löken i tunna skivor
3. Strö över lökeskivorna.
5. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa små hål och tryck ner löken. Ringla över rikligt med olivolja och strö
över flingsalt.
6. Grädda gyllene i miten av ugnen i ca 10-15 min
Det finns oändliga variationer på detta bröd. Du kan tillsätta rosmarin, tomat och basilika, parmesan, potatis och getost, oliv och fänkål. Du gör i princip på samma sätt med alla bröden. Strö över tillbehören och tryck ner dom i brödet sen olivolja och flingsalt =)

2bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningen
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda i ca 5 min.
3. Jäs i bunken täckt med bakduk i ca 45 min
4. Sätt ugnen på 225 grader
5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två delar, knåda och forma till två bollar. platta ut tills de är ca 1.5 cm tjocka.
6. Jäs ca 30 min på en oljad plåt med flingsalt i botten.
7. Sät fingrarna i degen så att det bildas en massa små hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
8. Grädda tills brödet är gyllene i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
Rödlöksfocaccia
1 sats deg
3 rödlökar
1. Gör degen enligt grundreceptet.
2. Skala och skiva löken i tunna skivor
3. Strö över lökeskivorna.
5. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa små hål och tryck ner löken. Ringla över rikligt med olivolja och strö
över flingsalt.
6. Grädda gyllene i miten av ugnen i ca 10-15 min
Det finns oändliga variationer på detta bröd. Du kan tillsätta rosmarin, tomat och basilika, parmesan, potatis och getost, oliv och fänkål. Du gör i princip på samma sätt med alla bröden. Strö över tillbehören och tryck ner dom i brödet sen olivolja och flingsalt =)

Kommentarer
Postat av: Therese
Mmm...ja det här ska vi definitivt testa!
Kram Therése
Postat av: Sofie -Inredning och Design!
ÅÅÅ vad gott :-D
Postat av: Katta
Foccacia är ju supergott, bra att ha med som picknick mat med nu när sommaren kommer.Kram Katta
Postat av: Maria
Ser helt underbart ut !
:D
Trackback