Pepparkakscheesecake

ca 25 pepparkakor
75g smält smör
800g philadelfiaost
2 1/5 dl socker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
4 ägg
Glasyr:
100 g philadelfiaost
1 dl florsocker
Sätt ugnen på 175°
Mixa pepparkakorna i matberedaren till grova smulor.
Tillsätt smöret och mixa till en massa.
Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant.
Ställ i kylen medans du gör fyllningen.
Vispa ihop ost och socker.
Blanda i mjöl, vaniljsocker och kryddor.
Vispa till en slät smet.
Tillsätt äggen ett i taget.
Häll hälften av smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna något.
Lägg försiktigt på ca 10 st pepparkakor och häller över resterande av smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min.
Låt kakan kallna helt och bred över glasyren.
Dekorera med pepparkakor.
Receptet kommer från "Vinterns söta".
Ett måste för julälskaren som även gillar att baka
och göra godis;-)
Det lät riktigt gott. Jag hörde talas om pepparkakscheesecake första gången i går på en fest. Så råkade jag komma in på din fina blogg och jag måste testa att göra den!!
Åhh så gott :) Har inte druclit kaffe på hela dagen har sådan halsbränna av det så får stå över ett par dagar ;(
Åh jag läste om en sån här på Pernilla Wahlgrens blogg men har inte testat den än, måste göra det!
Ja helgen har varit lugn och skön, men har gått så fort! Men imorrn är barnen hemma med mig hela dagen, känns skönt.
Ha det så jättebra!
Kram
Den såg fantastiskt god ut. Är det små eller stora pepparkakor i bottnen?
ååh så gott det där såg ut. snyft, varför är jag så dålig på att baka?!?!?! får jag komma hem till dig på fika??
E de så där stora pepparkakor mellan "smetarna" också, eller e de mindre där?