Kaka söker maka =)
Gjorde en helt otroligt god äppelkaka till efterrätt ;-)
Ingredienser
Pajdeg:
![]() |
2 dl havregryn eller vetekli |
![]() |
2 dl vetemjöl |
![]() |
1 dl socker |
2 tsk bakpulver | |
![]() |
125 g smör eller margarin |
Fyllning:
![]() |
5-6 äpplen |
![]() |
1 dl hasselnötskärnor eller sötmandel |
![]() |
3 ägg |
![]() |
1 dl strösocker |
2 tsk vaniljsocker | |
![]() |
2 dl crème fraiche |
![]() |
1-2 tsk mald kanel |
![]() |
2 tsk florsocker |
Tillagning
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i botten och runt kanten i en pajform (ca 26 cm i diameter). Ställ den i kylen ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 175°.Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bred ut dem över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
Hacka nötterna eller mandeln. Vispa ihop ägg, strö- och vaniljsocker. Rör ner crème fraiche och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter eller mandel och kanel. Grädda ytterligare i nedre delen av ugnen ca 40?45 minuter. Sikta över florsocker.
Recept från Coop.se
Så gott med äppelkaka!!
aa vad fin cultljusstake! har spanat in en sån tidigare och tyckte den var så söt med dom rosa blommorna!
den där såg supergod ut!
sv: ja , det får jag ta och göra någon dag! Jag kan tipsa om after eight kakor. ASGODA! :D
Ha en skön kväll du med! :)
Kram
Mmm....lät ju inte illa det där inte=)
Den såg ju hur god som helst ut!!! Det är taskigt att frestas så, jag var ju sötsugen redan innan men nu blev det ännu värre :D
Ha det gott,
Kram Therese
Va gott det ser ut:D fina bilder, va har du för kamera? :)
Vad du bakar och fixar...ändå så smal å snygg (trots graviditet!)
Vad är hemligheten??
Kram Therése