Kantarellpaj
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl, eller 1dl grahamsmjöl och 1 1/2 dl vetemjöl
125 g matfett,
2 msk vatten
Fyllning:
250 g kantareller,
2 msk matfett,
2 schalottenlökar,
2 dl riven ost. Jag använder gärna Krutrök eller Västerbottensost =)
2 1/2 dl matlagningsgrädde,
3 ägg,
lite färsk persilja
salt, peppar
Gör så här:
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan i 225 grader i 10 minuter.
Fyllningen: Rensa kantarellerna och dela på större. Fräs i matfett. Skala och hacka löken och låt fräsa med. Lägg fräset i pajskalet. Strö över ost. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Häll äggstaningen över svampen och grädda pajen i 200 grader, ca 35 minuter.
Vad gott det låter,
tack för receptet!
kramar Anna
mumsigt med paj ska försöka komma ut i veckan och plocka lite . ska testa din paj då.
kram .
Smarrigt! Missa inte min nya tävling! =)