White chocohip Ginger cookies
Ingredienser grundrecept:
120 120 g mjukt smör
1 1 dl råsocker
1 1 st ekologiskt ägg
1.5 1.5 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl havregryn
0.5 0.5 tsk bakpulver
0.25 0.25 tsk salt
100 100 g choklad av valfri smak (se nedan)
Ingredienser: White chocohip Ginger cookies
1 1 sats grundrecept med:
100 100 g vit choklad av god kvalitet
1 1 tumstor bit färsk ingefära
Gör så här
1. Grundrecept: Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
6. White chocohip Ginger cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd vit choklad och tillsätt färsk riven ingefära i smeten

Kommentarer
Postat av: Åsa
Men vad du är duktig på att baka. laga och fixa.
Kram Åsa
Postat av: Mli
Nu får vi hoppas att mina blir lika goda som dom du gjorde :) Dom va ju trots allt hur goda som helst :)
Trackback