Belöningssystem.

Vi har infört ett belöningssystem där man kan få tre stjärnor/dag. Det finns alltså 3saker som man ska fixa för att få 3st stjärnor. Vi har fokuserat på tre områden som vi tycker funkar lite halvdåligt i vår familj. Vi har bestämt att för att få EN stjärna ska måltiderna funka. Det ska inte gnällas om att maten inte var god, det ska inte ätas med händerna, maten ska ätas upp och det ska ätas frukost, lunch, mellis, middag och kvällis när detta serveras. För att få TVÅ stjärnor ska morgonen funka. Man ska stiga upp, klä sig, äta sin frukost, och fara till skolan utan gnäll och bråk. Man ska även klä sig efter väder. Det har nämligen bråkats en hel del om vantar, mössor, överdragsbyxor och skor.  För att få TRE stjärnor ska kvällsrutinen gå smidigt. Alltså, kl 19 ska dom vara hemma från kompisar. Då tar dom kvällis och 19.30 ska dom vara på sina rum. Där får de pyssla på till kl 20. Då ska det lägga sig i sängen och lyssna på cdsaga eller läsa och kl 20.30 då släcks det.                                                                     

Sen kan de växla in sina stjärnor mot lite olika saker som ni ser på bilden nedanFör. Och så fortsätter man samla nya stjärnor. Albin har tex redan växlat in alla sina stjärnor mot extra speltid :-) Olivia tänker lite längre och sparar till att få fara och bada. När det gäller de lite mer avancerade belöningarna så får man själv välja om vi ska åka alla eller om man vill åka själv med bara en av oss vuxna.  Vi har just börjat med detta och får väl utvärdera lite eftersom. Särskilt belöningarna och om det funkar och så ;-) men barnen är taggade och samlandet går som smort!!! Ester samlar ju också men det är inte lika hårt med henne. Hon är ju så liten än så länge :-) jag hoppas att vi ska få ordning här hemma iom detta!!

Stjärnorna är också gjorda på magnetfotopapper och sätts på respektive dag. Sen om man sparar länge blir det flera stjärnor än tre/dag men vi hoppas att det ska rymmas :-)  Max är ju 42 st som kan växlas in mot ett besök på Leos Leksand som finns här iSkellefteå. 


Kommentarer
Postat av: Anette

Har inte du å danne fått ihop till en enda stjärna än eller har ni precis cashat in dom? :)

Svar: Haha vi får tyvärr inga stjärnor :-((
cupcake.blogg.se

2012-10-11 @ 17:18:59
URL: http://monkeymama.blogg.se
Postat av: Erica

Jag skulle behöva ha någon liknande hemma hos mig, dom är inte så duktigta på att hjälpa till direkt! Hur ska man göra för att förtjäna en gulstjärna??

Svar: Har skrivit det i inlägget nu :-)
cupcake.blogg.se

2012-10-11 @ 17:20:52
URL: http://thereisnoplacelikehome.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0